nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
int(6)
Debat
15.15 - 16.30
Gorilla 5

Diversiteit & inclusie binnen de advocatuur

Binnen onze advocatuur groeit het besef van het cruciale belang van een diverse en inclusieve werkomgeving. Een dergelijke omgeving bevordert niet alleen de productiviteit en kwaliteit van ons werk, maar stimuleert ook creativiteit, innovatie, betrokkenheid en teamplezier, wat leidt tot hogere cliënttevredenheid.

Diversiteit omvat onder andere gendergelijkheid, gelijke kansen en een variëteit aan geaardheden, leeftijden, talen, achtergronden, culturen en denkwijzen. Binnen onze sector zien we gelukkig tal van inspirerende initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusie. 

Tijdens deze sessie zal Eve Vlemincx eerst een motiverende keynote presenteren. Daarna gaat stafhouder Els Koninckx, bestuurder Kwaliteit & Opleiding bij de Orde van Vlaamse Balies, in gesprek met een bevlogen panel bestaande uit uit mr. Jasmine Malekzadem (Janson), Mr. Anne Marie De Clerck (Jordan + Ray), Hassan al Hilou (Capital vzw) en Kathleen (Kat) Van Nuffel (Steptoe en Legal Diversity & Inclusion Alliance over hun praktijkervaringen en inzichten. 

Diversiteit is uitgenodigd worden op het feestje, inclusie is gevraagd worden om samen te dansen. 

OVER DE SPREKER

Kathleen (Kat) Van Nuffel

Kathleen (Kat) Van Nuffel is Director HR, DEI & Operations bij Steptoe Brussel, en heeft meer dan 20 jaar ervaring in de advocatuur. Kat is oprichter en Co-Voorzitter van de Legal Diversity & Inclusion Alliance (LDIA). Zij is tevens een actief lid van Steptoe’s firm wide D&I-Committee en van een aantal forums die bredere initiatieven op het vlak van diversiteit en inclusie op de werkplek ondersteunen. Kat is ook bestuurslid bij twee bedrijfsnetwerken, nl. Open at Work en (mede-oprichter) van Antwerp Pride D&I (company) Network. 

OVER DE SPREKER

Jasmine Malekzadem

Jasmine Malekzadem behaalde in 2009 haar Master in de Rechten aan de KU Leuven, gevolgd door een Manama in Vennootschapsrecht aan de HUB Brussel in 2010. Ze werd datzelfde jaar lid van de balie Brussel en startte haar carrière bij Eubelius. Hier specialiseerde ze zich in Vastgoedrecht en heeft ze uitgebreide ervaring opgebouwd in Geschillenbeslechting. Sinds 2019 is ze actief bij het advocatenkantoor Janson in Gent. 

Vanaf 2010 is Jasmine verbonden aan het Instituut Handels- en Insolventierecht van de KU Leuven, eerst als assistent en momenteel als wetenschappelijk medewerker. Sinds 2023 doceert ze Goederenrecht. Ze heeft diverse nationale en internationale publicaties op haar naam staan, waaronder een artikel over ‘Beslag op domeinnamen’ uit 2009. Daarnaast is ze een frequente spreker op gespecialiseerde evenementen, zoals Themis in 2012 en 2021. 

In 2019 trad ze toe tot de Beroepscommissie Beroepsopleiding bij de OVB. In 2023 werd ze lid van de commissies Diversiteit en Inclusie en Publiek en Ondernemingen bij de balie Gent. Bovendien levert Jasmine bijdragen in de vorm van opiniestukken voor publicaties zoals Knack en De Tijd. 

OVER DE SPREKER

Hassan Al Hilou

Hassan Al Hilou is een vooraanstaande ondernemer, adviseur en keynote-spreker gespecialiseerd in Diversiteit & Inclusie, jeugdinnovatie en ondernemerschap. Als auteur van ‘Ik Ben Hassan – Ondernemer van mijn Eigen Leven’ en ‘GovTech: hoe de regio om te vormen tot een toonaangevende digitale overheid’, deelt hij zijn expertise in ondernemerschap en digitale transformatie. Hassan heeft keynote-presentaties verzorgd voor bedrijven zoals Coca-Cola en Google en doceert aan instellingen zoals de Vlerick Business School en de VUB. Hij heeft bestuurslidmaatschappen bij UNICEF, BECI en Cultuurconnect en blijft zich inzetten voor jeugdempowerment en innovatie. 

OVER DE SPREKER

Eve Vlemincx

Eve Vlemincx is strategisch adviseur met een ruime expertise waaronder legal digitale transformatie, innovatie en leiderschap. Ze is advisory council bij Harvard Business Review en Forbes en lid van het teaching team van de Stanford Graduate School of Business.  

Eve is regelmatig spreker en gastdocente in diverse contexten. 

Zij heeft certificaten van Oxford, Harvard, Kellogg en de Stanford Graduate School of Business. Bij deze laatste won ze 5 awards.  

Haar leidende filosofie is work smarter, not harder. Ze helpt advocatenkantoren om te navigeren in de steeds veranderende hedendaagse context. 

OVER DE SPREKER

Els Koninckx

Els Koninckx is advocaat in Hasselt en verbonden aan de balie Limburg. Ze behaalde het getuigschrift Cassatie in strafzaken. Ze was vicestafhouder van de balie Limburg van 2017 tot 2018 en stafhouder van 2018 tot 2020. Ze was lid van de Algemene Vergadering van de OVB van 2016 tot 2021 en zetelde als lid van de OVB-commissies communicatie, welzijn en kwaliteitszorg. Vandaag is ze bestuurder bij de OVB en buigt ze zich over de werkdomeinen Opleidingsinstituut, stage, vernieuwing stage en welzijn advocatuur & kwaliteit. 

OVER DE SPREKER

Anne Marie De Clerck

Anne Marie De Clerck behaalde in 2003 haar diploma aan de rechtsfaculteit van de Universiteit Gent, gevolgd door een aanvullend diploma in de criminologie in 2004. Sinds 1 april 2004 maakt ze deel uit van de Gentse balie. 

Gedurende 15 jaar werkt ze bij het kantoor Van Steenbrugge Advocaten, waar ze vanaf 2014 medevennoot was tot 2018. In 2019 zette ze haar eigen boetiekkantoor op, genaamd Jordan + Ray, gevestigd in het centrum van Gent. Dit kantoor is gespecialiseerd in strafzaken. 

Daarnaast is Anne Marie De Clerck sinds 2020 lid van de Commissie Strafrecht van de Orde van Vlaamse Balies. Haar betrokkenheid strekt zich ook uit tot de toekomst van de advocatuur en haar dienstverlening. 

Naast haar werkzaamheden als advocaat deelt ze haar kennis en visie op juridisch-maatschappelijke kwesties door opiniestukken te schrijven voor de krant De Tijd. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS