nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Advocaat

Anne MarieDe Clerck

Over Anne Marie De Clerck

Anne Marie De Clerck behaalde in 2003 haar diploma aan de rechtsfaculteit van de Universiteit Gent, gevolgd door een aanvullend diploma in de criminologie in 2004. Sinds 1 april 2004 maakt ze deel uit van de Gentse balie. 

Gedurende 15 jaar werkt ze bij het kantoor Van Steenbrugge Advocaten, waar ze vanaf 2014 medevennoot was tot 2018. In 2019 zette ze haar eigen boetiekkantoor op, genaamd Jordan + Ray, gevestigd in het centrum van Gent. Dit kantoor is gespecialiseerd in strafzaken. 

Daarnaast is Anne Marie De Clerck sinds 2020 lid van de Commissie Strafrecht van de Orde van Vlaamse Balies. Haar betrokkenheid strekt zich ook uit tot de toekomst van de advocatuur en haar dienstverlening. 

Naast haar werkzaamheden als advocaat deelt ze haar kennis en visie op juridisch-maatschappelijke kwesties door opiniestukken te schrijven voor de krant De Tijd. 

OVER DE SESSIE

Diversiteit & inclusie binnen de advocatuur

Binnen onze advocatuur groeit het besef van het cruciale belang van een diverse en inclusieve werkomgeving. Een dergelijke omgeving bevordert niet alleen de productiviteit en kwaliteit van ons werk, maar stimuleert ook creativiteit, innovatie, betrokkenheid en teamplezier, wat leidt tot hogere cliënttevredenheid.

Diversiteit omvat onder andere gendergelijkheid, gelijke kansen en een variëteit aan geaardheden, leeftijden, talen, achtergronden, culturen en denkwijzen. Binnen onze sector zien we gelukkig tal van inspirerende initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusie. 

Tijdens deze sessie zal Eve Vlemincx eerst een motiverende keynote presenteren. Daarna gaat stafhouder Els Koninckx, bestuurder Kwaliteit & Opleiding bij de Orde van Vlaamse Balies, in gesprek met een bevlogen panel bestaande uit uit mr. Jasmine Malekzadem (Janson), Mr. Anne Marie De Clerck (Jordan + Ray), Hassan al Hilou (Capital vzw) en Kathleen (Kat) Van Nuffel (Steptoe en Legal Diversity & Inclusion Alliance over hun praktijkervaringen en inzichten. 

Diversiteit is uitgenodigd worden op het feestje, inclusie is gevraagd worden om samen te dansen. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS