nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Bestuurder OVB

ElsKoninckx

Over Els Koninckx

Els Koninckx is advocaat in Hasselt en verbonden aan de balie Limburg. Ze behaalde het getuigschrift Cassatie in strafzaken. Ze was vicestafhouder van de balie Limburg van 2017 tot 2018 en stafhouder van 2018 tot 2020. Ze was lid van de Algemene Vergadering van de OVB van 2016 tot 2021 en zetelde als lid van de OVB-commissies communicatie, welzijn en kwaliteitszorg. Vandaag is ze bestuurder bij de OVB en buigt ze zich over de werkdomeinen Opleidingsinstituut, stage, vernieuwing stage en welzijn advocatuur & kwaliteit. 

OVER DE SESSIE

Diversiteit & inclusie binnen de advocatuur

Binnen onze advocatuur groeit het besef van het cruciale belang van een diverse en inclusieve werkomgeving. Een dergelijke omgeving bevordert niet alleen de productiviteit en kwaliteit van ons werk, maar stimuleert ook creativiteit, innovatie, betrokkenheid en teamplezier, wat leidt tot hogere cliënttevredenheid.

Diversiteit omvat onder andere gendergelijkheid, gelijke kansen en een variëteit aan geaardheden, leeftijden, talen, achtergronden, culturen en denkwijzen. Binnen onze sector zien we gelukkig tal van inspirerende initiatieven op het gebied van diversiteit en inclusie. 

Tijdens deze sessie zal Eve Vlemincx eerst een motiverende keynote presenteren. Daarna gaat stafhouder Els Koninckx, bestuurder Kwaliteit & Opleiding bij de Orde van Vlaamse Balies, in gesprek met een bevlogen panel bestaande uit uit mr. Jasmine Malekzadem (Janson), Mr. Anne Marie De Clerck (Jordan + Ray), Hassan al Hilou (Capital vzw) en Kathleen (Kat) Van Nuffel (Steptoe en Legal Diversity & Inclusion Alliance over hun praktijkervaringen en inzichten. 

Diversiteit is uitgenodigd worden op het feestje, inclusie is gevraagd worden om samen te dansen. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS