29/04/22 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Stafhouder

ElsKoninckx

Deontologie

Over Els Koninckx

Els Koninckx is sinds 1991 advocaat aan balie Hasselt, later Limburg. Ze behaalde het getuigschrift ‘Cassatie in strafzaken’. Ze was vicestafhouder van de balie Limburg van 2017 tot 2018 en stafhouder van 2018 tot 2020. Ze was lid van de algemene vergadering van de OVB van 2016 tot 2021 en is vandaag lid van de OVB-commissies communicatie, welzijn en kwaliteitszorg.

OVER DE SESSIE

VOLZET - Loopt de straftoemeting in het verkeersrecht op wieltjes?

Bij veel overtreders leeft het gevoel dat de straftoemeting in het verkeersrecht te streng is, terwijl door slachtoffers en hun belangenverenigingen dan weer wordt gepleit voor een verstrenging van de wet. Maar hoe zit dat nu echt?

OVER DE SESSIE

Hoe onafhankelijk is de partijdige advocaat?

Onafhankelijkheid en partijdigheid zijn twee kernwaarden van de advocaat die hem, samen met zijn beroepsgeheim en de plicht tot het vermijden van belangenconflicten, onderscheiden van andere juridische beroepsbeoefenaars. Maar hoe verhouden deze zich?

Andere sprekers

Els Koninckx is advocaat in Hasselt en verbonden aan de balie Limburg. Ze behaalde het getuigschrift Cassatie in strafzaken. Ze was vice-stafhouder van de balie Limburg van 2017 tot 2018 en stafhouder van 2018 tot 2020. Ze was lid van de Algemene Vergadering van de OVB van 2016 tot 2021 en is vandaag lid van de OVB-commissies communicatie, welzijn en kwaliteitszorg.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS