nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
int(9)
Debat
15.15 - 16.30
Gorilla 1

Advocatensoftware: uitdagingen en opportuniteiten

De leveranciers van ‘advocatensoftware’ spelen meer dan ooit een wezenlijke rol in de ondersteuning van advocaten in hun dagelijkse beroepspraktijk. Maar komen zij wel volledig tegemoet aan de verwachtingen van advocaten? En welke opportuniteiten bieden de nieuwste technologieën voor die software en zijn gebruikers? 

In deze sessie gaan vertegenwoordigers van verschillende softwareleveranciers met enkele leden van de commissie digitalisering van de OVB in debat over die fundamentele vragen. Daarnaast bieden we u in deze sessie ook de kans om uw eigen bekommernissen aan de softwareleveranciers voor te leggen. 

Deel op voorhand ook zelf uw mening over advocatensoftwarepakketten. Uw inzichten verbeteren het debat. Deel uw mening.

OVER DE SPREKER

Tom Pieters

Tom begon in 2005 aan de balie van Gent, en maakte in 2009 de overstap naar de balie van Dendermonde.

Hij is vooral actief in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht, en sinds jaar en dag geïnteresseerd in I.T., en de voor- en nadelen van digitalisering.

Sinds 2013 is hij lid van de CommIT (commissie I.T.) van de OVB.

OVER DE SPREKER

Sarah Dewulf

Sarah Dewulf is gespecialiseerd in data en technologie. Ze richt zich op digitaliseringprojecten en outsourcingtransacties en op nieuwe datagedreven businessmodellen, zoals hergebruik van data, datamonetisering en artificiële intelligentie. Sarah helpt klanten met gegevensbescherming en cybersecuritykwesties, waaronder het reageren op incidenten en onderzoeken. 

OVER DE SPREKER

Valerie Ghysen

Mr. Valerie Ghysen studeerde in 2015 af aan de KUL als Master in de Rechten. In 2016 legde zij de eed af als advocaat aan  Balie Limburg. Mr. Ghysen is als advocaat actief in het commercieel recht, het vastgoedrecht en het bouwrecht. Al sinds de aanvang van haar carrière is zij een geëngageerd lid van de balie, zij was voorzitter van de Jonge Balie Limburg (2019-2021), lid van de Raad van Orde (2021-2022), en is sinds 2021 lid van de Commissie IT van de Orde van Vlaamse Balies. 

OVER DE SPREKER

Marc Holemans

Marc Holemans is Manager bij Softconstruct, de makers van Toga Advocatensoftware. Hij startte bij Softconstruct in 1997 en draagt sindsdien bij aan de ontwikkeling van Toga. 

Zijn doel is advocaten te ontzorgen met een gebruiksvriendelijke en performante software voor niet-informatici. In zijn vrije tijd is hij naast technologie-enthousiasteling ook actief bij verschillende sociale initiatieven. 

OVER DE SPREKER

Kristof De Neys

Kristof startte in 1984 bij CICERO LawPack, dat zich toen al toespitste op software voor advocaten.  

Hij is verantwoordelijk voor de commerciële contacten en strategische ontwikkelingen binnen de software voor advocatuur en juridische diensten.

OVER DE SPREKER

Joeri Maes

Joeri Maes is met Lawcloud een vernieuwer in legal tech, na een succesvolle periode in de digitalisering van de bank- en verzekeringssector. Als LawCloud’s CEO zet hij zich in om juridische processen te transformeren en zo advocatenkantoren efficiënter en winstgevender te maken. Zijn gedurfde aanpak, die vaak afwijkt van traditionele methoden, werpt vruchten af en heeft al aantoonbare successen opgeleverd. 

OVER DE SPREKER

Erik Valgaeren

Erik Valgaeren behaalde zijn licenciaat rechten aan de KU Leuven in 1990 en een LLM aan de universiteit van Chicago in 1991. Hij studeerde IT Management aan de VUB in 1999 en behaalde een postgraduaat Data Analytics in 2020. 

Hij is actief als advocaat sinds 1992: eerst een jaar aan de balie van New York, nadien aan de Nederlandstalige balie van Brussel en in 2018 aan de balie van Luxemburg. 

Hij is als bestuurder van de OVB bevoegd voor digitalisering en GDPR.

OVER DE SPREKER

Eric Heylen

Eric Heylen begeleidt al meer dan 20 jaar advocatenkantoren op hun weg naar digitalisering en transformatie. Vanuit zijn ervaringen en concrete klantenfeedback kan hij advocaten doeltreffend adviseren inzake hun technologische noden, op maat van hun specifieke kantoorcontext.  

OVER DE SPREKER

Antoon Dierick

Antoon Dierick specialiseert zich in de juridische aspecten van de informatiemaatschappij. Hij werkte als advocaat tot 2017. Daarna werkte hij drie jaar als Chief Legal Officer in een internationaal IT-bedrijf. Sinds 1 januari 2020 is hij opnieuw actief als vennoot bij MDP Advocaten en adviseert hij cliënten omtrent een brede waaier aan IT- en data-gerelateerde zaken, (online) consumenten- en ondernemingsrecht. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS