nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN

Zekerheid en vertrouwen: bouwen aan de fundamenten van de advocatuur

In de wereld van het recht is één principe onwrikbaar: zekerheid en vertrouwen. Als advocaat draagt u niet alleen de verantwoordelijkheid voor juridische bijstand, maar ook voor het bieden van een rotsvast vertrouwen aan uw cliënten. In deze zoektocht speelt deontologie een centrale rol, vooral wanneer het gaat om het waarborgen van toegang tot recht voor iedereen.

De rol van deontologie in de advocatuur

Deontologie, als ethische leidraad van ons beroep, is meer dan alleen een set regels; het is het fundament waarop onze juridische praktijk rust. Het biedt niet alleen richtlijnen voor ons gedrag binnen een rechtszaak, maar het omvat ook onze plicht om eerlijke, kwalitatieve en toegankelijke juridische bijstand.

De advocatuur als hoedster van zekerheid

Als advocaten is het onze plicht om niet alleen rechtvaardigheid te zoeken, maar ook om een onwrikbaar vertrouwen te bieden aan degenen die onze hulp inroepen. Door ons te verbinden aan de principes van deontologie en ons te engageren zoals ook pro Deo, versterken we niet alleen onze geloofwaardigheid, maar bouwen we ook aan een fundament van vertrouwen dat de kern vormt van ons beroep.

Partner in zekerheid

Financiële zorgen van cliënten mogen nooit een belemmering vormen voor het verkrijgen van de juridische hulp die ze nodig hebben. Als advocaten dragen we de last van deze zorgen met ons mee, maar we doen dat met de geruststelling dat we werken naar een rechtvaardige oplossing.

In deze zoektocht naar vertrouwen en stabiliteit, vindt u een bondgenoot in onder andere ING. Als partner van het congres begrijpt ING België de unieke behoeften van ons beroep en biedt oplossingen die specifiek zijn afgestemd op uw vereisten.

 

Met hun expertise en producten, zoals de pro Deo-kredieten die een buffer vormen tijdens de overgangsperiode tot uitbetaling, ondersteunt ING België advocaten in hun streven naar financiële integriteit. ING is de enige bank die zo een krediet aanbiedt. Hun betrokkenheid, gekenmerkt door sterke relaties met de balies en actieve steun aan de conferenties jonge balies, getuigt van een gedeelde toewijding tot het versterken van de fundamenten van het beroep.

F*Q DEONTOLOGIE: Uw gids door ethiek en recht

Het OVB Congres biedt een unieke kans om dieper in te gaan op de deontologische vraagstukken die inherent zijn aan ons beroep, zodat we onze dienstverlening kwalitatief, correct en toegankelijk kunnen houden. De sessie “F*Q DEONTOLOGIE: UW MEEST PRANGENDE VRAGEN BEANTWOORD” belooft een verhelderende verkenning van de meest prangende vragen binnen de praktijk.

F*Q deontologie

Benieuwd of we voortaan enkel nog officiële brieven moeten schrijven? Welke andere activiteiten een advocaat mag uitoefenen? En of we ons ereloon volledig zelf mogen bepalen? Deze sessie biedt u een unieke kans om al uw deontologische vragen, problemen en twijfels op voorhand in te sturen, waarna drie gerenommeerde experten in de deontologie er tijdens de sessie dieper op ingaan.

FacebookTwitterLinkedIn

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS