nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Programma

Strafrechtelijk meesterschap ontketend

Bent u klaar om uw expertise naar nieuwe hoogten te tillen en uzelf onder te dompelen in de laatste ontwikkelingen binnen het strafrecht? Dan hebben we het perfecte programma samengesteld, speciaal voor penalisten zoals u. Van de impact van het gloednieuwe Strafwetboek tot de uitdagingen en kansen binnen de forensische geneeskunde, elk aspect van het strafrecht wordt grondig belicht. 

Het nieuwe strafwetboek en de advocaat: mogelijkheden en uitdagingen

Het nieuwe strafwetboek en de advocaat: mogelijkheden en uitdagingen 
10u – 12.30u 

Sta op de voorste rij van de juridische revolutie! Ontdek de potentie en de uitdagingen van het nieuwe Strafwetboek, een mijlpaal in onze juridische geschiedenis. Leer hoe dit nieuwe wetboek een impact zal hebben op uw dagelijkse praktijk, van de kwalificatie van misdrijven tot aan de straftoemeting en -uitvoering. Ontdek nieuwe mogelijkheden om een op maat gemaakte bestraffing voor te stellen aan de rechtbank, maar wees ook beducht voor nieuwe maatregelen die van invloed kunnen zijn op uw cliënten. 

Ontdek deze sessie >> 

Magie versus mythes van de forensische geneeskunde 
14u – 15.15u 
 

Duik dieper in de wereld van forensische geneeskunde en ontdek waarom innovatie hier vaak achterblijft. Leer over de obstakels die de evolutie van dit cruciale vakgebied belemmeren en bespreek hoe we die kunnen overwinnen. Verken de rol van nieuwe technologieën zoals artificiële intelligentie en gepersonaliseerde geneeskunde en hoe die kunnen worden geïntegreerd in de forensische praktijk. 

Ontdek deze sessie >> 

De gevaarlijke perceptie van grensvervaging tussen advocaat en cliënt 
15.15u – 16.30u 

Sta stil bij de toenemende druk die strafpleiters ervaren en onderzoek de vraag of er richtlijnen nodig zijn om de onafhankelijkheid en het beroepsgeheim van advocaten te beschermen. Ga in discussie over de vermeende samenwerking tussen advocaten en cliënten en hoe die perceptie het strafrechtelijk proces beïnvloedt. 

Ontdek deze sessie >> 

Met dit programma dat volledig is gericht op strafrecht, belooft het OVB Congres een verhelderende en inspirerende ervaring te worden voor elke advocaat die actief is in dit veeleisende rechtsgebied. Dompel uzelf onder in boeiende discussies, leer van vooraanstaande experts en netwerk met confraters die dezelfde passie voor strafrecht delen.  

Schrijf u vandaag nog in >>

FacebookTwitterLinkedIn

OOK INTERESSANT

10.00 - 12.30
Gorilla 1

Het nieuwe Strafwetboek en de advocaat: mogelijkheden en uitdagingen

14.00 - 15.15
Gorilla 4

Magie versus mythes van de forensische geneeskunde

14.00 - 15.15
Gorilla 3

Laatste plaatsen - Meesterlijk pleiten in strafzaken: dat doet u zo!

15.15 - 16.30
Gorilla 4

VOLZET - De gevaarlijke perceptie van grensvervaging tussen advocaat en cliënt

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS