nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Programma

Burgerrechtelijke betovering

Stap binnen in de betoverende wereld van het burgerlijk recht met een dagprogramma gevuld met drie boeiende sessies. Van de hervormingen in het aansprakelijkheidsrecht tot de intrigerende wereld van insolventierecht en gerechtelijke verdelingen, deze sessies beloven diepgaande inzichten, boeiende discussies en praktische kennis die uw juridische praktijk verrijken. 

Het hervormde aansprakelijkheidsrecht ontleed

BOEK VI BW – Het hervormde aansprakelijkheidsrecht ontleed 
10u – 12.30u 

Treed binnen in de wereld van het nieuwe aansprakelijkheidsrecht zoals voorgesteld in Boek VI BW. Dat baanbrekende wetsvoorstel zal naar verwachting nog in 2024 in werking treden en zal aanzienlijke veranderingen teweegbrengen in ons rechtssysteem. Ontdek de implicaties voor preventie, verantwoordelijkheid voor eigen gedrag en aansprakelijkheid voor andermans handelingen en zaken. Leer over de relatie tussen fout en geleden schade en verdiep u in de specifieke implicaties voor klimaatslachtoffers. Neem deel aan de levendige discussies en kom alles te weten over deze boeiende ontwikkelingen. 

Ontdek deze sessie >> 

insolventierecht

Magie in het insolventierecht en belendende percelen: de niet-tegenwerpelijkheid als toverstaf 
14u – 15.15u 

Ontdek de verborgen krachten van de niet-tegenwerpelijkheid in het privaatrecht. Deze fascinerende figuur heeft een steeds grotere rol gekregen in ons rechtssysteem, met name in situaties zoals pauliana en beslag. Leer hoe deze magische tool kan worden gebruikt om conflicten op te lossen en ontdek de complexe en soms verrassende gevolgen ervan aan de hand van recente cassatie-arresten. Laat u betoveren door de mogelijkheden van de niet-tegenwerpelijkheid en leer hoe u die kunt gebruiken in uw praktijk. 

Ontdek deze sessie >> 

De -opnieuw- gemoderniseerde gerechtelijke verdeling: facelift en verbeteringen na het nieuwe BW

De -opnieuw- gemoderniseerde gerechtelijke verdeling: facelift en verbeteringen na het nieuwe BW 
15.15u – 16.30u 

Verken de recente wijzigingen in de gerechtelijke verdelingsprocedure na de hervorming van het erfrecht. Ontdek hoe de wetgever de procedure heeft aangepast om rekening te houden met de nieuwe regels, met name wanneer er geen onverdeeldheid moet worden verdeeld. Leer als eerste over de nieuwe regels en procedures en kom te weten hoe u uw praktijk kunt aanpassen aan deze veranderingen. 

Ontdek deze sessie >> 

Als advocaat gespecialiseerd in burgerlijk recht biedt ons congres een onschatbare gelegenheid om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen, nieuwe wetgeving en juridische trends die uw praktijk kunnen beïnvloeden. Verrijk uw juridische praktijk, breid uw professionele netwerk uit en laat u inspireren door de magie van het burgerlijk recht.  

Schrijf u vandaag nog in >>

FacebookTwitterLinkedIn

OOK INTERESSANT

10.00 - 12.30
Koningin Elisabethzaal

Boek VI BW - Het hervormde aansprakelijkheidsrecht ontleed

14.00 - 15.15
Okapi 2

Magie in het insolventierecht en belendende percelen: de niet-tegenwerpelijkheid als toverstaf

15.15 - 16.30
Koningin Elisabethzaal

De -opnieuw- gemoderniseerde gerechtelijke verdeling. Faceliften en verbeteren van de procedure na het nieuwe BW

15.15 - 16.30
Okapi 2

VOLZET: Meesterlijk pleiten in burgerlijke zaken: dat doet u zo!

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS