nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Advocaat

WalterVan Steenbrugge

Over Walter Van Steenbrugge

Walter Van Steenbrugge laat zich als nationaal en internationaal strafpleiter al meer dan drie decennia gelden als een voorvechter van fundamentele mensenrechten. Hij is sinds 1991 de oprichter van de lawfirm “VS Advocaten”, dat gespecialiseerd is in ondernemings-, sport- en strafrecht en gevestigd is te Brussel en Gent. Hij staat zowel slachtoffers als daders van misdrijven bij en gaat in elke zaak tot het uiterste. Het woord en de pen zijn zijn vaste werkinstrumenten. 

OVER DE SESSIE

VOLZET - De gevaarlijke perceptie van grensvervaging tussen advocaat en cliënt

Strafpleiters hebben steeds vaker het gevoel op de korrel te worden genomen door de politie en het parket voor de manier waarop ze hun cliënten verdedigen. Ze zouden samenspannen met de cliënt en deel uitmaken van diens criminele organisatie. Het komt dan wel zelden tot vervolgingen of veroordelingen, toch ervaren strafpleiters dit als een vorm van ongeoorloofde druk die hun onafhankelijkheid en hun beroepsgeheim in het gedrang brengt.

Dit paneldebat gaat dieper in op de vraag wat hiervan aan is en of richtlijnen voor advocaten, politie en parket op hun plaats zijn om te vermijden dat advocaten met het vermeende criminele gedrag van hun cliënten vereenzelvigd worden. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS