nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Advocaat

MarcoSchoups

Over Marco Schoups

Marco Schoups is Partner bij Schoups. Marco behaalde zijn rechtendiploma in 1986 aan de Katholieke Universiteit Leuven magna cum laude. Hij is advocaat aan de Balie Provincie Antwerpen en de Balie van Brussel. 

Marco heeft meer dan vijfendertig jaar ervaring in het bijstaan van ondernemingen in procedures en arbitrages, alsook in contractenwerk, het verstrekken van adviezen en het voeren van onderhandelingen. Hij publiceert regelmatig en geeft lezingen en in-house opleidingen.  

Sedert augustus 2021 is hij erkend als bemiddelaar in burgerlijke en handelszaken en houder van het certificaat Mediating Disputes aan Harvard Law School, Executive Education, Program on Negotiation, Cambridge, MA, USA. 

OVER DE SESSIE

VOLZET: Meesterlijk pleiten in burgerlijke zaken: dat doet u zo!

Deze sessie is volzet.

Advocaten baseren maar al te vaak hun pleitstrategie op eigen inzichten, zonder te beseffen dat die misschien niet zijn afgestemd op wat de rechtbank precies van een pleidooi in burgerlijke zaken verwacht. Is een pleidooi wel even belangrijk in eerste aanleg als in hoger beroep? Wat is de ideale duurtijd van een pleidooi? En neemt u best uw cliënt mee naar de zitting? Wat doet u best wel en wat beter niet?

Over deze en andere vragen gaan een topmagistraat en twee doorwinterde advocaten in deze sessie met elkaar in debat om jou een exclusief inzicht te geven in wat een pleidooi voor de rechtbank in burgerlijke zaken kan maken of kraken. Hoewel de focus op jonge advocaten ligt, zal deze sessie ongetwijfeld ook de pleitvaardigheden van meer ervaren professionals aanscherpen. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS