nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Partner bij Janson

DominiqueBlommaert

Over Dominique Blommaert

Dominique Blommaert is sinds 1994 verbonden aan Janson en werd in 1998 partner. Na zijn studies moderne geschiedenis en recht aan de KUL en een postgraduaat in economisch recht aan de ULB, is hij sinds 1990 wetenschappelijk medewerker aan de Universiteit Gent. Hij leidt de afdeling bank- en financieel recht bij Janson en is gespecialiseerd in kredietrecht, consumentenrecht en gereguleerde kredieten. Dominique adviseert over bankproducten, vermogensbeheer en contractuele zaken. Met een uitgebreide ervaring in bankgeschillen en ondernemingsrechtelijke procedures, vertegenwoordigt hij financiële instellingen en treedt hij op als arbiter. 

OVER DE SESSIE

VOLZET: Meesterlijk pleiten in burgerlijke zaken: dat doet u zo!

Deze sessie is volzet.

Advocaten baseren maar al te vaak hun pleitstrategie op eigen inzichten, zonder te beseffen dat die misschien niet zijn afgestemd op wat de rechtbank precies van een pleidooi in burgerlijke zaken verwacht. Is een pleidooi wel even belangrijk in eerste aanleg als in hoger beroep? Wat is de ideale duurtijd van een pleidooi? En neemt u best uw cliënt mee naar de zitting? Wat doet u best wel en wat beter niet?

Over deze en andere vragen gaan een topmagistraat en twee doorwinterde advocaten in deze sessie met elkaar in debat om jou een exclusief inzicht te geven in wat een pleidooi voor de rechtbank in burgerlijke zaken kan maken of kraken. Hoewel de focus op jonge advocaten ligt, zal deze sessie ongetwijfeld ook de pleitvaardigheden van meer ervaren professionals aanscherpen. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS