nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Kamervoorzitter

BéatricePonet

Over Béatrice Ponet

Béatrice Ponet is kamervoorzitter in het Hof van Beroep te Antwerpen, waar zij voordien sinds december 2003 raadsheer was. Zij zit de B8 kamer voor die o.m. geschillen inzake distributiecontracten, marktpraktijken/mededinging en intellectuele rechten behandelt. 

Ze doctoreerde in 1998 over benamingen van oorsprong en is gastprofessor  aan de Universiteit Antwerpen. Voorheen was zij gedurende 11 jaar deeltijds docent in de Master na Master in het ondernemingsrecht aan dezelfde universiteit, waar ze o.m. een grondige studie van het ondernemingsrecht doceerde.   

Zij is voorzitter van de brc (bijzonder raadgevende commissie) Onrechtmatige Bedingen sedert april 2000 tot op heden en tevens ondervoorzitter van de Vlaamse Regulator voor de Media (VRM) sedert 10 september 2023. 

OVER DE SESSIE

VOLZET: Meesterlijk pleiten in burgerlijke zaken: dat doet u zo!

Deze sessie is volzet.

Advocaten baseren maar al te vaak hun pleitstrategie op eigen inzichten, zonder te beseffen dat die misschien niet zijn afgestemd op wat de rechtbank precies van een pleidooi in burgerlijke zaken verwacht. Is een pleidooi wel even belangrijk in eerste aanleg als in hoger beroep? Wat is de ideale duurtijd van een pleidooi? En neemt u best uw cliënt mee naar de zitting? Wat doet u best wel en wat beter niet?

Over deze en andere vragen gaan een topmagistraat en twee doorwinterde advocaten in deze sessie met elkaar in debat om jou een exclusief inzicht te geven in wat een pleidooi voor de rechtbank in burgerlijke zaken kan maken of kraken. Hoewel de focus op jonge advocaten ligt, zal deze sessie ongetwijfeld ook de pleitvaardigheden van meer ervaren professionals aanscherpen. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS