nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
int(1)
Workshop
14.00 - 16.30
Okapi 3

Waarom 'geen commentaar' geen goed idee is

Stap in de wereld van media en communicatie met onze boeiende workshop over het gebruik van camera’s in verschillende interviewscenario’s. Deze sessie biedt u praktische oefeningen aan de hand van authentieke casestudies, waardoor u een diepgaand inzicht krijgt in effectieve communicatiestrategieën voor diverse mediaformaten.

Wim De Vilder gaat dieper in op volgende vragen: 

  • Hoe bereid ik me voor op een interview? 
  • Wat is het verschil tussen interviews voor radio, televisie en krant?  
  • Wat is de deontologie die u van een journalist mag verwachten?  
  • Welke regels gelden bij crisiscommunicatie?  
  • Wat is het belang van lichaamstaal? 
OVER DE SPREKER

Wim De Vilder

Wim De Vilder is één van de vaste waarden bij de nieuwsredactie van de VRT. Hij presenteert in prime time “Het Journaal”, en werkt mee aan tal van interviewprogramma’s zoals het zelf bedachte “Over 5 Jaar” en de geregelde verkiezingsprogramma’s. Hij voelt zich ook in zijn sas als presentator van showprogramma’s.  

Hij treedt op als presentator, moderator en spreker voor congressen, bedrijfsevents en seminars. Naast zijn presentatiewerk geeft De Vilder ook zelf training in presentatieskills, mediatraining en training voor moderatoren. Hij wordt geregeld uitgenodigd voor gastcolleges aan diverse universiteiten.  

Wim studeerde Rechten in Leuven en Communicatiewetenschappen in Gent. In 1993 begon zijn carrière bij de VRT, eerst als reporter bij Radio 1. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS