nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN

Hoe duurzaam is uw carrière als advocaat?

In een wereld waar duurzaamheid steeds prominenter wordt, is het cruciaal om niet alleen naar financiële of ecologische aspecten te kijken, maar ook naar persoonlijke duurzaamheid, vooral binnen veeleisende beroepen zoals de advocatuur. U bent het belangrijkste kapitaal in uw eigen carrière. Hoe goed zorgt u voor uzelf?

De realiteit van de advocatuur

Een carrière als advocaat is vaak intensief en kan gepaard gaan met drukke dagen, lange werkuren en emotionele uitdagingen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat advocaten kwetsbaar zijn voor langdurige ziektes, ongevallen, depressies en burn-outs. Onderzoek van Precura toont aan dat maar liefst één op de vier professionals tijdens hun loopbaan te maken krijgt met langdurige arbeidsongeschiktheid. Dit is een realiteit die we niet kunnen negeren.

Duurzame groei in uw carrière

Om een gelukkige en langdurige carrière als advocaat te hebben, is het essentieel om in alle stadia na te denken over uw behoeften en financiële situatie. Als advocaat-stagiair heeft u andere zorgen dan als nieuwe ouder of als gevestigde advocaat met meer dan 20 jaar ervaring. Op verschillende momenten in uw loopbaan bent u mogelijk meer vatbaar voor burn-out, terwijl u op andere momenten nadenkt over de toekomst en hoe u een gezonde balans kunt behouden. In een wereld waar het sociale zekerheidsstelsel vaak ontoereikend is voor zelfstandigen, is duurzaamheid belangrijk.

Het belang van verzekeringen en vennootschapsstructuren

Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, maar cruciaal is voor de duurzaamheid van een advocatenpraktijk, is uw keuze voor verzekeringen en vennootschapsstructuren. Als advocaat bent u verzekerd in inkomstenverliesverzekeringen. Sommigen zijn zelfs oververzekerd, terwijl een omzetverzekering een meer passende optie zou kunnen zijn. De vennootschapsstructuur voor advocaten is ook een groeiende trend, die kan bijdragen aan een efficiëntere en duurzamere bedrijfsvoering.

Klaar voor de toekomst

Voor meer inzichten en praktische tips over duurzaamheid in uw advocatenpraktijk, nodigen we u uit om deel te nemen aan de sessie “GROEIEN IN DUURZAAMHEID” tijdens het OVB Congres. De sessie “GROEIEN IN DUURZAAMHEID” biedt alvast enkele inzichten en praktische tips om energieverspilling te identificeren en te minimaliseren, waardoor u (en uw team) optimaal kan functioneren en groeien zonder over persoonlijke grenzen heen te hoeven gaan.

Tijdens het congres kunt u ook inzichten verwerven in uw persoonlijke gezondheid. Precura zal aanwezig zijn met WeCoach, waar state-of-the-art technologie wordt gebruikt om een gezondheidsscreening te organiseren. Deze screening wordt direct gekoppeld aan gedegen, op maat gemaakte rapporten en adviezen over gezondheid en levensstijl. Dit alles wordt gedaan met minimale tijdsinvestering, zodat u optimaal kunt genieten van het congres.

FacebookTwitterLinkedIn

OOK INTERESSANT

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS