nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Kamervoorzitter

PeterHartoch

Over Peter Hartoch

Peter Hartoch startte zijn carrière als advocaat in Brussel van 1990 tot 2001. In 2001 werd hij rechter in de rechtbank van eerste aanleg in Brussel. Hier bekleedde hij diverse sleutelrollen, zoals fiscale rechter en jeugdrechter. Sinds 2008 is hij actief bij het hof van beroep in Brussel, met rollen in de 13e correctionele kamer en als voorzitter van assisenhoven. Vanaf 2021 dient hij als kamervoorzitter en is hij betrokken bij verschillende inbeschuldigingskamers, naast zijn rol als persmagistraat.

OVER DE SESSIE

Laatste plaatsen - Meesterlijk pleiten in strafzaken: dat doet u zo!

Advocaten baseren maar al te vaak hun pleitstrategie op eigen inzichten, zonder te beseffen dat die misschien niet overeenkomen met wat de rechtbank precies van een pleidooi in strafzaken verwacht. Hoe verhoudt het pleidooi zich tot de geschreven conclusies? Is het pleidooi even belangrijk in eerste aanleg als in hoger beroep? En hoe bereidt u uzelf en uw cliënt voor op de zitting? Kortom: wat doet u best wel en wat beter niet?

Over deze en andere vragen gaan een topmagistraat en twee doorwinterde advocaten in deze sessie met elkaar in debat om jou een exclusief inzicht te geven in wat een pleidooi voor de rechtbank in strafzaken kan maken of kraken. Hoewel de focus op jonge advocaten ligt, zal deze sessie ongetwijfeld ook de pleitvaardigheden van meer ervaren professionals aanscherpen. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS