nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Advocaat

NinaVan Eeckhaut

Over Nina Van Eeckhaut

Nina Van Eeckhaut behaalde in 2002 aan de UGent haar diploma rechten met grote onderscheiding. Ze is sinds 1 september 2002 als advocaat ingeschreven aan de balie van Gent. Zij pleitte al meer dan 25 zaken voor het Hof van Assisen, zowel aan de zijde van de burgerlijke partij als aan de zijde van de verdediging. 

OVER DE SESSIE

Laatste plaatsen - Meesterlijk pleiten in strafzaken: dat doet u zo!

Advocaten baseren maar al te vaak hun pleitstrategie op eigen inzichten, zonder te beseffen dat die misschien niet overeenkomen met wat de rechtbank precies van een pleidooi in strafzaken verwacht. Hoe verhoudt het pleidooi zich tot de geschreven conclusies? Is het pleidooi even belangrijk in eerste aanleg als in hoger beroep? En hoe bereidt u uzelf en uw cliënt voor op de zitting? Kortom: wat doet u best wel en wat beter niet?

Over deze en andere vragen gaan een topmagistraat en twee doorwinterde advocaten in deze sessie met elkaar in debat om jou een exclusief inzicht te geven in wat een pleidooi voor de rechtbank in strafzaken kan maken of kraken. Hoewel de focus op jonge advocaten ligt, zal deze sessie ongetwijfeld ook de pleitvaardigheden van meer ervaren professionals aanscherpen. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS