nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Advocaat & professor

MichelMaus

Over Michel Maus

Michel Maus studeerde aan het Koninklijk Atheneum Brugge en behaalde zijn rechtengraad aan de Vrije Universiteit Brussel in 1994, gespecialiseerd in fiscaal recht. In 2005 promoveerde hij. Na zijn studies was hij advocaat in Brugge en Gent en werd in 2004 plaatsvervangend rechter in Brugge. 

Hij adviseerde onder meer in de parlementaire onderzoekscommissie voor fiscale fraude (2008-’09), was technisch adviseur tijdens Financieringswet-onderhandelingen (2010) en werkte op het kabinet van staatssecretaris John Crombez (2011-’12). Maus doceerde aan VUB, Universiteit Antwerpen en Gent en is een bekende fiscaal expert in de media. 

Verder is mr. Maus voorzitter van Fiscaal Ideaal en een toonaangevend figuur in AI en Metaverse, met een populaire LinkedIn-nieuwsbrief, Metaverse & Law, met meer dan 9K volgers. 

OVER DE SESSIE

De advocatuur en de metaverse

De opkomst van de metaverse brengt nieuwe juridische uitdagingen voor de advocatuur met zich mee. Virtuele omgevingen geven aanleiding tot complexe kwesties, variërend van digitale eigendomsrechten en privacykwesties tot geschillenbeslechting binnen virtuele werelden.

Advocaten moeten zich aanpassen aan deze evoluerende technologische landschappen en werken aan het ontwikkelen van juridische kaders die de unieke aspecten van de metaverse weerspiegelen. Het beheersen van de regulering, het waarborgen van privacy en het oplossen van geschillen in deze digitale ruimte worden cruciale taken voor de advocatuur in het tijdperk van de metaverse. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS