nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Advocaat

MarleenHeymans

Over Marleen Heymans

Marleen Heymans is al 43 jaar advocaat aan de balie te Gent. Haar passie voor bemiddeling werd al vroeg duidelijk toen ze in 1998 haar eerste bemiddelingsopleiding volgde. Sinds medio 2020 heeft ze haar praktijk volledig gericht op het bemiddelingsaspect, waarbij ze cliënten helpt om oplossingen te vinden buiten de traditionele rechtbankprocedures. 

Naast haar praktijk is  Marleen Heymans lesgever en trainer. Ze is lesgever in de voortgezette opleiding Bemiddeling, georganiseerd door Gandaius en Nexus, over complexe onderwerpen zoals Erfrecht en Modellen EOT. 

Bovendien is Marleen Hyemans een van de vier vooraanstaande docenten die in opdracht van de Orde van Vlaamse Balies (OVB) de tweedaagse opleiding over Alternatieve Geschillenoplossingen heeft ontwikkeld. Ze deelt ook haar expertise in de opleiding tot Collaboratieve Advocaat. 

OVER DE SESSIE

ADR: Hoe raakt u van het topje van de ijsberg af?

In conflictsituaties is het vaak zo dat de zichtbare meningsverschillen slechts het topje van de ijsberg vormen. Deze interactieve sessie zal u inzicht geven in hoe u dieper kunt graven en de onderliggende behoeften en belangen van betrokken partijen kunt identificeren. In plaats van te focussen op standpunten, leert u technieken om te navigeren naar wat echt belangrijk is voor elke betrokken partij. 

Tijd is een cruciaal element in het bemiddelingsproces. U ontdekt hoe de factor “tijd” een constructieve rol kan spelen in bemiddeling en belangengerichte onderhandelingen. 

Daarnaast biedt deze sessie een unieke kans om te profiteren van de expertise die is opgedaan door tweedejaars stagiairs tijdens de tweedaagse opleiding Alternatieve Geschillen in de BUBA-opleiding en ontdekt u welke implicaties en lading worden gedekt door artikel 444 Ger.W. 

Ten slotte biedt deze sessie waardevolle inzichten om u te helpen uw cliënten optimaal te ondersteunen tijdens bemiddelingen of bij de KMS. Leer hoe u uw rol als adviseur kunt versterken en effectieve strategieën kunt implementeren om het beste resultaat voor uw cliënt te bereiken. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS