nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Rector

HermanVan Goethem

Over Herman Van Goethem

Herman Van Goethem is de huidige rector van de Universiteit Antwerpen, waar hij leiding geeft aan een dynamische instelling met focus op grensverleggend onderzoek en onderwijsinnovatie. Als voorzitter van de Raad van Bestuur van het Universitair Ziekenhuis Antwerpen, bevordert hij medische diensten, opleidingen en samenwerking met de universiteit. Tevens is hij voorzitter van de Antwerp Management School, die zich richt op toekomstgerichte managementopleidingen. 

 

Van Goethem is ook ondervoorzitter van het Instituut voor Tropische Geneeskunde, waar hij betrokken is bij onderzoek en dienstverlening met betrekking tot tropische ziekten. Als curator en museumdirecteur van Kazerne Dossin heeft hij een uniek project ontwikkeld dat de historische betekenis van een SS-verzamelkamp tijdens de Tweede Wereldoorlog belicht, met aandacht voor mensenrechten. 

 

Gedurende zijn carrière bekleedde Van Goethem verschillende leidinggevende functies aan de Universiteit Antwerpen, waaronder voorzitter van het Departement Geschiedenis en vicedecaan van de Faculteit Rechten. Als auteur van diverse boeken en artikelen heeft hij bijgedragen aan de politieke geschiedenis van België en expertise verworven op het gebied van fotografiegeschiedenis. Hij heeft een achtergrond in rechten en geschiedenis, en behaalde zijn doctoraat in de rechten aan de Universiteit Antwerpen in 1987. 

OVER DE SESSIE

Inleiding tot de magie van het recht

Met groot enthousiasme kondigen wij aan dat rector Herman Van Goethem de inleiding zal verzorgen tijdens de openingssessie van ons OVB Congres. 

Als eminent jurist en historicus is hij als geen ander geplaatst om ons vanuit een uniek multidisciplinair oogpunt zijn visie op de magie van het recht en de rol van de advocaat daarin toe te lichten. Met een inspirerende boodschap over de kracht en effectiviteit van het rechtssysteem, en hoe het evenwicht brengt in de maatschappij, belooft zijn openingstoespraak alvast een meeslepende start te bieden voor ons congres. 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS