nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Advocaat & hoogleraar

BeatrixVanlerberghe

Over Beatrix Vanlerberghe

Beatrix Vanlerberghe studeerde in Leuven, Essex en Straatsburg. Zij is advocaat bij het Hof van Cassatie en oefent haar werkzaamheden uit in het kantoor Verbist & Vanlerberghe Omega Law in Antwerpen. Zij is eveneens hoogleraar aan de UAntwerpen waar zij de vakken GS Gerechtelijk Recht, Bewijsrecht en AC Dispute Settlement, in het bijzonder het deel over arbitrage, doceert. 

OVER DE SESSIE

Tips voor procederen met oog op cassatie

Deze workshop focust op het aanscherpen van uw vaardigheden bij het opstellen van conclusies zodat u nadien succesvol een cassatieberoep kan instellen.

Daartoe overlopen we in het kort de basisprincipes die gelden bij een cassatieberoep in burgerlijke zaken (taak van het Hof van Cassatie, termijnen, enz.) om nadien dieper in te gaan op het optimaliseren van de redactie van conclusies: volledigheid en wijze van formuleren van middelen als eiser of verweerder, belang van een grondige analyse van en nauwkeurige verwijzing naar de stukken, enz., met aandacht voor praktische tips. Anders gezegd, hoe voorkomt u dat het kalf al in hoger beroep definitief verdrinkt? 

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS