29/04/22 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Woordvoerder

SofieDemeyer

Over Sofie Demeyer

Sofie Demeyer is sinds 1 mei 2021 als woordvoerder meteen ook het gezicht van Advocaat.be (ook bekend als de Orde van Vlaamse Balies (OVB)) geworden.

Sofie is juriste, begon haar loopbaan als advocaat-stagiair maar maakte dan in 1992 de overstap naar de VRT. Ze heeft er 28 jaar gewerkt als journaliste, eerst bij Radio 2 Oost-Vlaanderen en dan bij Het Journaal waar ze als een van de vaste gerechtsverslaggevers goede contacten onderhield met alle actoren van justitie, dus ook de advocaten. In 2018 ging ze opnieuw studeren aan de KU Leuven, een postgraduaat bemiddeling, waardoor ze nu sinds 2019 ook erkend familiaal bemiddelaar is. 

Sofie Demeyer
OVER DE SESSIE

Plenaire zitting

In deze laatste plenaire zitting komen de Antwerpse burgemeester Bart De Wever, Věra Jourová, de vicevoorzitter van de Europese Commissie en Europees Commissaris voor Transparantie en Waarden, minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, OVB-voorzitter Peter Callens, de algemeen deken van de Nederlandse orde van advocaten Robert Crince le Roy en het hoofd van de Belgische delegatie bij de CCBE, Alex Tallon, aan het woord.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS