29/04/22 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Pr. dr.

NicolasCarette

Goederenrecht

Over Nicolas Carette

Prof. dr. Nicolas Carette is hoogleraar goederenrecht en bijzondere overeenkomsten aan de Universiteit Antwerpen. Daarnaast is hij partner bij Equator Advocaten, gespecialiseerd in publiek en privaat vastgoedrecht.

Hij is co-hoofdredacteur van het ‘Tijdschrift voor Bouwrecht en Onroerend goed’ en auteur van talrijke publicaties voornamelijk in het vastgoedrecht.

OVER DE SESSIE

VOLZET - Nieuwigheden in het goederenrecht sinds de hervorming

Sinds 1 september 2021 is het nieuwe goederenrecht in werking getreden, als onderdeel van het nieuw Burgerlijk Wetboek. Deze wet brengt ingrijpende wijzigingen aan in de zakelijke rechten, onder meer op het vlak van het vastgoedrecht. In deze sessies komen een aantal wijzigingen aan bod, met bijzondere aandacht voor de praktijk van de advocaten. 

In twee sessies belichten Vincent Sagaert en Nicolas Carette een aantal wijzigingen die van belang zijn voor de beroepspraktijk van de advocaten.

OVER DE SESSIE

VOLZET - Nieuwigheden in het goederen­recht sinds de hervorming

Sinds 1 september 2021 is het nieuwe goederenrecht in werking getreden, als onderdeel van het nieuw Burgerlijk Wetboek. Die wet brengt ingrijpende wijzigingen aan in de zakelijke rechten, onder meer op het vlak van het vastgoedrecht. In deze sessies komen een aantal wijzigingen aan bod, met bijzondere aandacht voor de praktijk van de advocaten.

In twee sessies belichten Vincent Sagaert en Nicolas Carette een aantal wijzigingen die van belang zijn voor de beroepspraktijk van de advocaten.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS