29/04/22 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
Voorzitter OVB

PeterCallens

Over Peter Callens

Peter Callens is voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies en gewezen stafhouder van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de balie van Brussel. Hij is advocaat bij het kantoor Loyens & Loeff.

OVER DE SESSIE

Welkomst­woord en plenaire zitting

Tijdens onze eerste plenaire sessie verwelkomt OVB-voorzitter Peter Callens u van harte. Vervolgens komt Wouter Torfs aan het woord. In zijn keynote geeft hij het recept prijs hoe Schoenen Torfs erin geslaagd is om tien keer verkozen te worden tot ‘Beste Werkgever van België’ en hoe een fijne werkplek bijdraagt aan de duurzame groei van een bedrijf.

OVER DE SESSIE

VOLZET - Moet de burger zich beschermen tegen toezicht­houders of beschermen toezicht­houders de burger?

In deze sessie gaan advocaten en vertegenwoordigers van toezichthouders en het Marktenhof in debat over de vraag of de rechtsbescherming binnen die regulatoren en tegen hun beslissingen afdoende is.

OVER DE SESSIE

Welke groei zit er nog in de advocatuur en wat is ervoor nodig?

Vertegenwoordigers van prominente kantoren gaan in gesprek over de uitdagingen van de advocatuur. Hoe meet je succes en wat is ervoor nodig? Hoe trek je kwaliteit aan en hoe bind je mensen aan je kantoor? Hoe motiveer je jongeren? Is er ruimte voor advocaten-generalisten en voor kleine kantoren? Is er een Orde nodig, is het een hulpmiddel of een (noodzakelijk) kwaad? Is diversiteit een factor voor succes of is het een morele plicht? Hoe verhoudt winstgevendheid zich tot welzijn? Zit er een limiet op de groei in de advocatuur?

OVB-voorzitter Peter Callens modereert het debat.

OVER DE SESSIE

Plenaire zitting

In deze laatste plenaire zitting komen de Antwerpse burgemeester Bart De Wever, Věra Jourová, de vicevoorzitter van de Europese Commissie en Europees Commissaris voor Transparantie en Waarden, minister van Justitie Vincent Van Quickenborne, OVB-voorzitter Peter Callens, de algemeen deken van de Nederlandse orde van advocaten Robert Crince le Roy en het hoofd van de Belgische delegatie bij de CCBE, Alex Tallon, aan het woord.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS