29/04/22 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
int(2)
13.30 - 15.00
GORILLA 4

Witter dan wit: hoe maakt u uw kantoor(genoten) witwasproof?

Witwassen van misdaadgeld en financiering van terrorisme verdienen slechts één lot: met wortel en tak uitgeroeid worden. De witwaspreventieregels beogen, met de beste bedoelingen, daaraan een uiterst belangrijke bijdrage te leveren.

Ook advocaten zijn al geruime tijd aan die regels onderworpen, maar de terreinervaring wijst uit dat de loodzware compliance-regels een verhaal zijn van veel lasten met bitter weinig lusten.

Toch mag men niet uit het oog verliezen dat die regels advocaten eveneens op weg zetten naar een betere analyse van de beweegredenen en achtergronden van hun cliënten, en tot een professionalisering van hun dienstverlening.

In deze sessie bieden mr. Goyvaerts en mr. Demeulenaere als compliance officers binnen Tiberghien u een inspirerend overzicht van de wettelijk verplichte interne controle- en organisatiemaatregelen en de manier waarop een groot fiscaal advocatenkantoor, dat bij uitstek (vanuit fiscaal oogpunt) potentieel witwasgevoelige dossiers afhandelt, deze maatregelen in de praktijk heeft omgezet.

OVER DE SPREKER

Steven Demeulenaere

Steven Demeulenaere behaalde in 2015 zijn graduaat in het fiscaal recht en de fiscale praktijk aan de Fiscale Hogeschool van Brussel na een vooropleiding rechtspraktijk. Vervolgens is hij eind 2015 gestart bij Tiberghien als compliance medewerker met een bijzondere specialisatie in witwaspreventie en compliance waar hij mee instond en instaat voor de uitbouw van het witwaspreventie- en voorkomingsbeleid van het kantoor en haar diverse vestigingen.

Anno 2020 behaalde hij een master in de rechten aan de Vrije Universiteit Brussel. Steven heeft een bijzondere expertise in witwaspreventie, UBO en DAC 6.

OVER DE SPREKER

Gerd D. Goyvaerts

Gerd D. Goyvaerts is vennoot bij Tiberghien. Daarnaast is hij voorzitter van de Belgian Association of Tax Lawyers (BATL) en International Fellow bij the American College of Trust and Estate Counsel (ACTEC). Hij is als honorary member voormalig voorzitter en vicevoorzitter van de Tax Commission van AIJA (Association Internationale des Jeunes Avocats).

Verder is Gerd ook actief bij de International Bar Association (IBA) waar hij lid is van de IBA Anti-Money Laundering Action Group, en ook officer van de IBA Private client committee.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS