29/04/22 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
int(6)
13.30 - 15.00
GORILLA 1

Welke groei zit er nog in de advocatuur en wat is ervoor nodig?

Vertegenwoordigers van prominente kantoren gaan in gesprek over de uitdagingen van de advocatuur. Hoe meet je succes en wat is ervoor nodig? Hoe trek je kwaliteit aan en hoe bind je mensen aan je kantoor? Hoe motiveer je jongeren? Is er ruimte voor advocaten-generalisten en voor kleine kantoren? Is er een Orde nodig, is het een hulpmiddel of een (noodzakelijk) kwaad? Is diversiteit een factor voor succes of is het een morele plicht? Hoe verhoudt winstgevendheid zich tot welzijn? Zit er een limiet op de groei in de advocatuur?

OVB-voorzitter Peter Callens modereert het debat.

OVER DE SPREKER

Stephane Criel

Stephane Criel is advocaat aan de balie Gent en actief in het intellectueel eigendomsrecht. Hij is sinds 2021 vennoot bij Monard Law en werd door zijn medevennoten voorgedragen om er vanaf 2022 bestuurder te worden.

Stephane is lid van de raad van de Orde en maakt ook deel uit van de commissie ‘Mens onder de Toga’ en communicatie.

“Inspireren om te innoveren”. Onder dat motto richtte hij in 2018 samen met OVB-bestuurder Bram Vandromme en advocaat Pieter Goetghebuer ‘Future lawyers belgium’ op als een platform voor kennisdeling rond innovatie. Stephane is vanuit een bezorgdheid over de toekomst van de advocatuur gepassioneerd door innovatie in de brede zin. Hij is ook lid van de Taskforce Overmorgen van de OVB.

OVER DE SPREKER

Zohra Othman

Zohra Othman is sinds 1995 advocaat bij de balie provincie Antwerpen. Ze was actief in verschillende lokale verenigingen en werd in 2012 verkozen in de districtsraad van Borgerhout, waar ze van 2013 tot 2018 schepen was van jeugd en begroting.

In 2019 richtte ze mee Justis Lawyers Group op, een maatschappelijk geëngageerd advocatenkantoor, waar ze vandaag vennoot is.

OVER DE SPREKER

Wim Dejonghe

Wim Dejonghe maakt sinds 2008 deel uit van het senior managementteam van Allen & Overy, eerst als global managing partner en sinds 2016 als senior partner van het bedrijf. Gedurende die tijd heeft hij het kantoor door een periode van significante veranderingen in de juridische sector en in het wereldwijde zakelijke landschap geleid. Daarvoor werd hij in 2018 gelauwerd als ‘Law Firm leader of the Year’ door de British Legal Awards. Het stimuleren van innovatie en verandering en het inbedden van een ‘groeimindset’ zijn kenmerkend voor zijn aanpak.

OVER DE SPREKER

Koen Vanhaerents

Koen Vanhaerents is vennoot corporate finance bij Baker McKenzie in Brussel. Hij adviseert Belgische en buitenlandse cliënten in een breed gamma van corporate finance operaties.

Koen was lid van het executive committee van Baker McKenzie en voorzitter van de EMEA-regio van het kantoor van 2009 tot 2014. Van 2014 tot 2020 was hij ‘Head of Global Capital Markets’.

Koen is licentiaat in de rechten en baccalaureaat in de filosofie en behaalde een LL.M. aan UC Berkeley, USA.

OVER DE SPREKER

Peter Callens

Peter Callens is voorzitter van de Orde van Vlaamse Balies en gewezen stafhouder van de Nederlandse Orde van Advocaten bij de balie van Brussel. Hij is advocaat bij het kantoor Loyens & Loeff.

OVER DE SPREKER

Petra Zijp

Petra Zijp studeerde Engels en Italiaans en rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Amsterdam. Zij kwam in 1995 in dienst bij NautaDutilh. Daar is ze vandaag managing partner van het bestuur. Daarnaast leidt ze er het capital markets team en maakt ze deel uit van de investment management group van het kantoor.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS