29/04/22 ELISABETH CENTER ANTWERPEN
int(2)
13.30 - 15.00
Nightingale

De journalist, vriend of vijand?

Hebben advocaten er baat bij te praten met een journalist? Of hou je het als advocaat beter bij ‘geen commentaar’? Zijn de media alleen uit op sensatie? Of kan je toch in vertrouwen communiceren met journalisten? En welke afspraken kan je dan maken, om zeker te zijn dat het gesprek geen schade berokkent aan uw zaak of uw cliënt?

De Tijd-journalist Lars Bové geeft u aan de hand van concrete voorbeelden inzicht in de interactie tussen pers en advocatuur.

Daarnaast schetst Alex Tallon de evolutie van onze reglementen media in het licht van de rechtspraak van het EHRM. Hij besteedt daarbij bijzondere aandacht aan de verhouding tussen het beroepsgeheim en de contacten met de pers.

OVER DE SPREKER

Lars Bové

Lars Bové is al meer dan 18 jaar journalist voor de krant De Tijd. Hij bericht over justitie, maar is ook onderzoeksjournalist en lid van het internationaal consortium van onderzoeksjournalisten ICIJ, bekend van de recente Pandora Papers. Bové doceert ook al jaren het vak gerechts- en onderzoeksjournalistiek aan de KULeuven. Voor zijn werk als journalist ontving Bové de voorbije tien jaar al 17 persprijzen.

OVER DE SPREKER

Alex Tallon

Alex Tallon is advocaat bij de Nederlandstalige balie Brussel. Hij is lid van Cepani en is een gedreven mediator en arbiter. Voorts doceert hij ook pleittechnieken aan de KU Leuven.

Van 2008 tot 2010 was Alex stafhouder van balie Brussel NL en van 2017 tot 2020 bestuurder deontologie van de OVB. Hij is momenteel lid van de Belgische delegatie in de CCBE.

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS