nog
26/4/2024 ELISABETH CENTER ANTWERPEN

Zekerheid en vertrouwen: bouwen aan de fundamenten van de advocatuur

In de wereld van het recht is één principe onwrikbaar: zekerheid en vertrouwen. Als advocaat draagt u niet alleen de verantwoordelijkheid voor juridische bijstand, maar ook voor het bieden van een rotsvast vertrouwen aan uw cliënten. In deze zoektocht speelt deontologie een centrale rol, vooral wanneer het gaat om het waarborgen van toegang tot recht voor iedereen.

Lees meer

Hoe duurzaam is uw carrière als advocaat?

In een wereld waar duurzaamheid steeds prominenter wordt, is het cruciaal om niet alleen naar financiële of ecologische aspecten te kijken, maar ook naar persoonlijke duurzaamheid, vooral binnen veeleisende beroepen zoals de advocatuur. U bent het belangrijkste kapitaal in uw eigen carrière. Hoe goed zorgt u voor uzelf?

Lees meer
Programma

Een inzichtelijke gids voor advocaten-stagiairs: aanbevolen sessies op het OVB Congres

Als advocaat-stagiair staat u aan het begin van een boeiende reis binnen de advocatuur, waar elke stap cruciaal is voor uw professionele ontwikkeling. Het OVB Congres biedt een unieke gelegenheid om uw kennis te vergroten, uw vaardigheden te verfijnen en waardevolle inzichten op te doen van gerenommeerde sprekers. Om u te helpen bij het selecteren van de meest relevante en waardevolle sessies, hebben we de inzichten verzameld van ervaren leden van de OVB-commissie Stageschool: Tom Degeeter (balie Antwerpen), Ruben Corthouts (balie Limburg), Barbara Huylebroek (balie Brussel), en Marjan Vandegehuchte (balie Gent). Hieronder volgt een uitgebreid overzicht van hun aanbevelingen, gericht op het versterken van essentiële vaardigheden en kennis voor jou als advocaat-stagiair.

Lees meer
Programma

Het pleidooi van de dansplaat: wat maakt het ideaal?

Als advocaat bent u regelmatig getuige van de kracht om mensen te verenigen, om emoties te uiten die soms moeilijk onder woorden te brengen zijn. U doet dat in uw beroep. Muziek doet dat ook. En wanneer we het hebben over de magie van het recht, kunnen we niet anders dan ons laten inspireren door de parallellen tussen het creëren van een meeslepende dansplaat en het voeren van een overtuigend pleidooi in de rechtszaal. 

Wat maakt een dansplaat nu eigenlijk succesvol?  

Lees meer
Programma

Muzikale magie: u vraagt, wij draaien!

We gaan opnieuw live de ether in met Linde Merckpoel aan het roer, en u mag de muziek kiezen! Vraag uw verzoeknummers aan en vertel zelfs live op de radio waarom u ze hebt gekozen. En ’s avonds? Dan staat er een knallend dansfeest op het programma met niemand minder dan het getalenteerde DJ-duo John & Jesus, die uw favoriete dansplaten draaien.

Lees meer
Programma

Publiekrechtelijke pioniers

Het OVB Congres gaat ook dieper in op enkele actuele ontwikkelingen binnen het publiekrecht en biedt u de kans te proeven van het bestuurlijk handhavingsrecht. Met een focus op diverse algemene aspecten van bestuursrecht en de rol van advocaten binnen deze dynamische context, beloven de sessies voor elke advocaat een verrijkende ervaring te worden. Laten we eens kijken naar enkele hoogtepunten die u niet mag missen.

Lees meer
Programma

Navigeer door deontologische dilemma's

Dit congres biedt een unieke gelegenheid om diepgaand inzicht te krijgen in de deontologie, die het fundament uitmaakt van uw beroep. Van het beroepsgeheim tot samenwerkingsverbanden, de modernisering van het beroep, het ethisch ondernemen en zo veel meer. Onze sessies zullen u de nieuwste ontwikkelingen bijbrengen en u voorzien van waardevolle inzichten en praktische richtlijnen.

Lees meer
Programma

Burgerrechtelijke betovering

Stap binnen in de betoverende wereld van het burgerlijk recht met een dagprogramma gevuld met drie boeiende sessies. Van de hervormingen in het aansprakelijkheidsrecht tot de intrigerende wereld van insolventierecht en gerechtelijke verdelingen, deze sessies beloven diepgaande inzichten, boeiende discussies en praktische kennis die uw juridische praktijk verrijken. 

Lees meer
Programma

Strafrechtelijk meesterschap ontketend

Bent u klaar om uw expertise naar nieuwe hoogten te tillen en uzelf onder te dompelen in de laatste ontwikkelingen binnen het strafrecht? Dan hebben we het perfecte programma samengesteld, speciaal voor penalisten zoals u. Van de impact van het gloednieuwe Strafwetboek tot de uitdagingen en kansen binnen de forensische geneeskunde, elk aspect van het strafrecht wordt grondig belicht. 

Lees meer

Heeft u de sculpturen al gespot?

In enkele rechtbanken in Vlaanderen en Brussel kan u ze aanschouwen, onze sculpturen. Sterker nog, u kan ze bijna niet missen. In de cafetaria staan ze te pronken en weerkaatst het ingenieuze ontwerp licht op het spiegelende oppervlak, onweerstaanbaar voor het oog. Bezoek ze in de cafetaria van de rechtbank en zie het voor uzelf. Vergeet vooral niet een selfie te nemen in de reflecties van deze betoverende sculpturen, en deze te delen met de hashtag #MagievanhetRecht!

Lees meer

HET CONGRES IN 'T KORT

Locatie

Het Elisabeth Center is niet zomaar een locatie. Het is een plek met een rijk verleden van verbinding, aandacht voor natuurbehoud en duurzaamheid.

Netwerken

Van advocaat tot deurwaarder en van magistraat tot bedrijfsjurist tot notaris. Dit congres brengt alle juridische professionals samen.

Vernieuwend

We zetten in op een innoverend congres dat verrast door een frisse en hedendaagse dynamiek, en dat bedoelen we niet enkel inhoudelijk.

Sprekers

(Inter)nationale topsprekers nemen u mee in de meest recente juridische inzichten en uitdagingen.

WEBSITE BY OKAPPI x KOLOS